Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Erdoganom

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Erdoganom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastali su se sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Dodik je rekao je da je na sastanku u Ankari sa predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović potvrđena odlična privredna saradnja Srpske i Turske, kao i nastavak svih započetih projekata, a najavljeni su i novi.

– Erdogan je zahvalio za dolazak na Kongres AK partije, te je još jednom potvrdio dolazak u Banjaluku tokom prve naredne posjete BiH – napisao je Dodik na platformi “Iks”.

Dodik je naveo da je sa Erdoganom razgovarano i o političkoj situaciji u BiH, te uticaju pojedinih zapadnih zemalja na odluke koje donose bošnjački političari. Dodik i Cvijanovićeva borave u Ankari na poziv turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske sastao se danas po dolasku u Ankaru sa ministrom spoljnih poslova Turske Hakanom Fidanom i savjetnikom za Balkan predsjednika Turske Sabrijem Demirom.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, naveo je na društvenoj mreži “Iks” da će kao gost prisustvovati 4. vanrednom kongresu AK partije.

SrpskaCafe

 

CATEGORIES
Share This