Danas sastanak koalicije SNSD, HDZ i „trojke“ u Sarajevu

Danas sastanak koalicije SNSD, HDZ i „trojke“ u Sarajevu

Sastanak lidera stranaka koalicije u vlasti na nivou BiH biće održaće se danas u Sarajevu.

Sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a BiH Dragana Čovića i „trojke“, koju čine predsjednici SDP-a Nermin Nikšić, Naroda i pravde Elmedin Konaković i Naše stranke Edin Forto, trebalo bi da bude održan u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u 15 časova.

Prethodno su se delegacije partnera u vlasti na nivou BiH sastale 22. avgusta u Istočnom Sarajevu, kada je odblokirano imenovanje ministra finansija u Savjetu ministara Srđana Amidžića, te dogovoreno usvajanje seta evropskih zakona.

Dodik je izjavio da će na predstojećem sastanku partnera u vlasti na nivou BiH biti nastavljeni razgovori o zakonima o Sudu BiH i Ustavnom sudu BiH, te o daljoj realizaciji osnovnih elemenata iz 14 priroriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

„Vidjećemo ko ima kakav odnos prema reformi javne uprave i da li ćemo se moći kretati dalje ili ne. Osim toga, vidjećemo da li je moguće da konačno stavimo u investicionu funkciju 250 miliona i da gradimo širom BiH prenosnu mrežu za elektičnu energiju“, rekao je Dodik sinoć za FTV.

ATV

CATEGORIES
Share This