Cvijanovićeva poručila da su opredijeljeni za saradnju

Cvijanovićeva poručila da su opredijeljeni za saradnju

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je bošnjački član Predsjedništva Denis Bećirović danas govorio u svoje ime, a ne u ime Predsjedništva BiH nakon sastanka sa delegacijom Sjevernoatlantskog savjeta.

-Stav Republike Srpske je jasan, opredijeljeni smo za saradnju i zadovoljni što je i samim Programom reformi ukazano da se njime ne prejudicira članstvo u NATO rekla je Cvijanovićeva.

Komentarišući Bećirovićev stav da su punopravno članstvo u EU i NATO-u strateški ciljevi BiH.

-S druge strane, ni NATO ne vrši pritisak oko članstva, i na žalost pojedinih iz FBiH, i njihovi skorašnji kominikei su bili prilično izbalansirani jer su svjesni da o tom pitanju ne postoji jedinstven stav u okviru BiH – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da ne može ni Bećirović sam krojiti državnu politiku, te da je Ustav rekao kako se to radi i ko to radi.

Cvijanovićeva je rekla da u BiH nema bezbjednosnih izazova ili prijetnji međuetničkim sukobima, što se tendenciozno često plasira u javnosti od pojedinih domaćih, ali i stranih aktera s namjerom privlačenja međunarodne pažnje.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This