Crnadak pita: Zašto ste Lagumdžiju poslali u UN!?

Crnadak pita: Zašto ste Lagumdžiju poslali u UN!?

Igor Crnadak, opozicioni poslanik Narodne skupštine Republike Srpske, kritikovao je vlasti u Republici Srpskoj i kazao da „nisu razmišljali na vrijeme“ kada je u pitanju UN rezolucija o genocidu u Srebrenici te da to nije bio fokus njihovog djelovanja jer nema finansijski spektar, tendera, javnih nabavki i sl.

“Nemojte govoriti da nije bitan Zlatko Lagumždija. Itekako je bitan. Da je sam, ne bi mogao ništa da uradi, ali je njego aganžman tamo bio od ogromnog značaja za tu ideju koja gura rezoluciju.  Da je bio neko drugi isto bi bilo – ja tvrdim da ne bi. Evo konkretno pitanje – zašto niste razmišljali na vrijeme?“, upitao je Crnadak i dodao:

„Ja mislim da to, ako hoćete jednu stvar da iskoristite iz opozicije da prihvatite, što se nije desilo nikada otkako sjedim ovdje, zašto niste tražili od Lagumdžije na koalicionom sporazumu za sastavljavlje Savjeta minitara i njegovog imanenovanja, s obzirom da ide na poziciju na koju ide, da nema nikakvih predlaganja ni podržavanja rezolucija, deklaracija i drugih dokumenata koji se tiču Bosne i Hercegovine, njenog statusa, istorije, budućnosti bez jedinstvenog stava u Predsjedništvu.“

Da je to urađeno na vrijeme danas to ne bi imali, kaže Crnadak i dodaoje, nNemojte se ljutiti, ovo govorim dobronamjerno do maksimuma, tvrdio sam i ranije, možda je to bila neka vrsta prežestokog političkog rječnika, ali se tako stvara utisak u javnosti da vma nije bitna ta čitava sfera i vjerujem da biste voljeli kao i mi da ova stvar ne prođe.

„A šta ćemo za slučaj počasnog ambasadroa Kola, koji je prijedlog RS, a član narkokartela. Siguran sam da član Predsjedništva nema ništa s tim strukturama, ali 15-20 dana nemamo informaciju ko je dao to ime za prijedlog”, rekao je Crnadak.

(BN)

CATEGORIES
Share This