Brisel da oslobodi BiH kolonijalnog statusa

Brisel da oslobodi BiH kolonijalnog statusa

Dodik kaže da Brisel može da utiče na neke druge stvari koje, kako navodi, treba da uradi.

Komentarišući samit EU na kojem se očekuje sukob lidera EU i Viktora Orbana zbog protivljenja Mađarske da odobri početak pristupnih pregovora s Ukrajinom i da odobri paket pomoći Kijevu vrijedan 50 milijardi dolara, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je poručio da je Evropska unija Turskoj dala pregovarački status prije 45 godina.

„Ne možemo da računamo na tu priču toliko iskreno. Ja ne očekujem ništa posebno. Ako donesu odluku da BiH dobije pregovarački status onda je to politička odluka. To će uraditi ako daju Ukrajini i Moldaviji pa ne mogu izbjeći Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik kaže da Brisel može da utiče na neke druge stvari koje, kako navodi, treba da uradi.

„BiH treba da oslobode kolonijalnog statusa, da nas oslobode Šmita koji je lažni visoki predstavnik i da nas oslobode stranaca u Ustavnom sudu BiH“, poručio je Dodik.

Kaže da se održava veoma težak samit u Briselu koji neće pokazivati pojednostavljenu sliku da je Orban nešto kriv i da je Evropa puna problema.

Dodik je danas prisustvovao u Banjaluci promociji projekta Fondacije „Vizuelni arhiv srpskog stradanja“ u sklopu koga je prikazan dio potresnih svjedočenja majki, djece, supruga i rodbine zvjerski ubijenih Srba na prostoru bivše Јugoslavije

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This