Božična čestitka OO SDS Gacko

Božična čestitka OO SDS Gacko

Božićna čestitka OO SDS Gacko:

Iguman Stefan u Gorskom vijencu govori kako je proslavljao rođenje Bogomladenca i u Vitlejemu u crkvi Hristovog rođenja i na Svetoj gori sa svetogorskim monasima i uSvetoj Lavri Kijevskoj, ali zaključuje kako je jedna od najvećih ljepota u čovjekovom životu proslavljanje Božića u svom rodnom mjestu, sa svojom porodicom, svojim bratstvenicima i komšijama. I nema nikave sumnje da se vatra tog Božićnjeg plama najbolje osjeća u zemlji gdje su se rađali naši preci, gdje sa svojim potomstvom posjećujemo crkvu u svojoj parohiji i u svom domu gdje kandilo obasjava likove sa ikona zaštitnika naših porodica.

Prije dvije hiljade i dvadeset četiri godine rodio se bogodječak Hristos koji će proživjeti sa ljudima svu prirodu običnog čovjeka, činiti neviđena čudesa božija koja su neshvatljiva ljudskom umu i na kraju pobjediti smrt svojim vaskresenjem.

Srpska demokratska stranka, opštinski odbor Gacko i ove godine koristi priliku da svim svojim sugrađanima čestita naš najradosniji hrišćanski praznik Božić sa željom da u dobrom zdravlju i duhovnoj radosti sa ljubavlju jedne evharistijske zajednice, obilježimo današnji veliki praznik, ne gledajući na međusobne razlike u bilo kom pogledu.

Koristimo priliku da Roždestvo Hristovo čestitamo cjelokupnoj Eparhiji Zahumsko-Hercegovačkoj i primorskoj i našem episkopu Dimitriju sa svim prezviterstvom i đakonstvom, svešteničkim i monaškim redom i jevanđeljski poželimo da naš dobri vladika pravilno upravlja riječju istine Hristove.

Radost rođenja Bogomladenca Hrista neka posjeti sve naše Gačane koji su svoje domove stekli i porodice formirali van našeg grada, od bratske Srbije preko Evrope pa do Australije i Amerike.

Prisjetimo se danas naše drage braće koji žive u južnoj srpskoj pokrajini na Kosovu i Metohiji. Pomolimo se za naš dobri srpski narod čiji uslovi života ne priliče demokratskim standardima čiji je osnovni princip sloboda koju oni odavno nemaju. Poželimo im da ove godine Božić obilježe mirni i spokojni ali se i prisjetimo da mir i spokoj nije bila glavna odlika božićne radosti prošle godine kada je pucano na njih dok su sprovodili naše običaje radujući se nadolazećem prazniku Hristovog rođenja.

Radujmo se i veselimo se i neka se zaori iz naših usta zajednička i anđeoska pjesma:

„Slava bogu na visini a među ljudima mir i dobra volja“.

Mir Božiji – Hristos se rodi. Vaistinu se Hristos rodi.

ISTOK

CATEGORIES
Share This