Borjan uputio otvoreno pismo Viškoviću

Borjan uputio otvoreno pismo Viškoviću

– Obraćam vam se sa prijedlogom za institucionalnim rješavanjem pitanja sistemske korupcije, temom za koju vjerujem da je jako bitna. Naime za vrijeme mandata vlade na čijem ste čelu je legalizovano gušenje slobode govora i slobode izražavanja uvođenjem Zakona o kleveti – navodi se na početku obraćanja.

Borjan je dodao da je legalizovano gušenje slobode izražavanja organizacija civilnog društva, nezavisnih medija i zaštitnika ljudskih prava u Republici Srpskoj, kroz uvođenje Zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija ili Zakona o “stranim agentima”.

– S tim u vezi, pozivam Vas da za vrijeme svog mandata legalizujete i sistemsku korupciju i učinite je institucionalnom – poručuje Borjan Viškoviću.

Borjan tvdi da je firma Prointer, koja se u javnosti povezuje sa sinom Milorada Dodika, u 8 godina svog postojanja dobila 1006 ugovora od javnih preduzeća i različitih budžeta u Republici Srpskoj, u ukupnom iznosu od 299 miliona KM.

– Pozivam vas da u toku vašeg mandata predsjednika Vlade Republike Srpske napravite novo ministarstvo koje bi nosilo naziv Ministarstvo Prointera, omladine i sporta te da u svakoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj formirate Odjeljenje za unapređenje razvoja Prointera – zaključuje Borjan u svom pismu.

SrpskaCafe

CATEGORIES
Share This