VEZE POŽAREVCA I LJUBINJA POSTAĆE , U PRAVOM SMISLU RIJEČI – BRATSKE

VEZE POŽAREVCA I LJUBINJA POSTAĆE , U PRAVOM SMISLU RIJEČI – BRATSKE

Na poziv gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića, a povodom organizovanja Prvog svesrpskog sabora u Beogradu,  u dvodnevnu posjetu ovom gradu, boravila je delegacija opštine Ljubinje predvođena načelnikom Stevom Drapićem.

Svečani prijem upriličen je u zgradi Gradske uprave grada Požarevca, velelepnom zdanju i nekadašnjoj rezidenciji Milana Obrenovića, kome su prisustvovali najviši zvaničnici Grada Požarevca.

U pozdravnom govoru gradonačelnik Pavlović je istakao zadovoljstvo ima priliku da ugosti svoju braću iz Ljubinja i Republike Srpske i da zajedno sa njima krene na Prvi svesrpski sabor u Beograd.

„Naše dve bratske lokalne samouprave će u vremenu pred nama imati još više međusobnih poseta sa ciljem da približimo naše građane jedne drugima.“ – dodao je Pavlović.

Načelnik Ljubinja Stevo Drapić zahvalio se na ukazanom gostoprimstvu i istakao da prostora za saradnju između Ljubinja i Požarevca ima na svim poljima, i u sportu, kulturi, turizmu, privredi…

„Srbi sa obe strane Drine su jedan narod neraskidivo vezan zajedničkom istorijom, vjerom, tradicijom. Mnogo je toga što može biti veza između Požarevca i moga Ljubinja. Evo za početak, ako krenete na odmor prema Jadranskoj obali, svratite samo na jedan dan u Ljubinje. Tada ćete vidjeti da samo na 50 minuta vožnje možete biti i na moru i na planini i u Trebinju i u Mostaru. Ako vam se svidi, javite se i daćemo svakom građaninu Požarevca besplatan plac da gradim vikendicu u Ljubinju“  – dodao je Drapić

Svečani prijem, svojim nastupom uveličali su i članovi Ženske pjevačkog hora „Barili“ iz Požarevca,.

Obilazak grada Požarevca, između ostalog, obuhvatio je i odlazak u galeriju posvećenu Mileni Pavlović Barili, umjetnici kojom se Požarevac s pravom ponosi.

Na kraju, dogovorena je i uzvratna posjeta delegacije Požarevca opštini Ljubinje.

Opština Ljubinje

CATEGORIES
Share This