Vasilije Perić: Ugljevik ima vrijedne domaćine

Vasilije Perić: Ugljevik ima vrijedne domaćine

Ugljevik ima vrijedne domaćine, poručio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić danas otvarajući Dvanaesti međunarodni sajam šljive, voćnih rakija i meda koji se održava u ovoj podmajevičkoj opštini.

Perić je istakao da zbog povoljnih klimatskih uslova u opštini Ugljeviku proteklom periodu je povećan obim proizvodnje šljive.

-Pored ovogodišnjih loših vremenskih prilika, ugljevička šljiva je ipak izvezena na zapadno tržište. Zajedno sa našim poljoprivrednim proizvođačima u narednom periodu radićemo na jačanju kapaciteta proizvodnje voća-rekao  je Perić uz uvjerenje da će naredne godine biti izdašnjije kada je rod voća u pitanju.

Perić je pozdravio sve prisutne a posebno organizatore 76. Svjetskog kupa harmonike koji se održava u ovom kraju, a koji su gosti Ugljevičana, uz napomenu da je ova podmajevička opština poznata i po harmonici.

Gordana Radovanović, direktor agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik, koja je organizator sajma, rekla je da je sajam okupio više od 70 izlagača.

-Ocijenjeno je 220 uzoraka voćnih rakija, za najbolje uzorke predviđene su nagrada-tri kazana za pečenje rakije-rekla je Radovanovićeva.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić zahvalio je svim prisutnim izlagačima, gostima i organizatoru sajma.

-Opština Ugljevik je pokrovotelj ove tradicinalne manifestacije, i na taj način ćemo nastaviti da promovišemo naše domaće proizvode i u narednom periodu-rekao je Lazić.

Među brojnim gostima bio je i dipl. ekonomista Zane Šaulić, predstavnik gradske vlasti iz Loznice koji je rekao da dobro zna da je Ugljevik izgradio ugalj, po kome nosi ime, ali da je voćarstvo napravilo veliki progres u ovdašnjim selima i da se to vidi u svakom sakaku  i zaseoku.

-Lokalna vlast na čelu sa načelnikom Perićem, vizionarski već dvije decenije daje velike subvencije voćarima i time je napravila progres kod ovdašnjih dvije hiljade domaćina, ali je učinila na taj način da, ono što je najvažnije u današnjim uslovima pobjedi i takvu pošast kao što je bijela kuga-rekao je Šaulić.

Primjer Ugljevika treba da slijede mnoge opštine, ne samo na lijevim i desnoj obali Drine, već i u regionu, zaključio je Šaulić.

ISTOK

CATEGORIES
Share This