Ugljevički parlament o lokalnoj kasi: Budžet za narednu godinu 22,8 miliona, besplatni udžbenici osnovcima

Ugljevički parlament o lokalnoj kasi: Budžet za narednu godinu 22,8 miliona, besplatni udžbenici osnovcima

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Ugljevik usvojen je  budžet za 2024 godinu u iznosu od 22.867.500 KM.

Odbornici su usvojili i rebalans budžeta za 2023 godinu u iznosu od 17.316.505 KM.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je za sljedeću godinu 10 miliona KM predviđeno za kapitalna ulaganja, te da je predviđena i dodjela besplatnih udžbenika za sve osnovce.

-Izdvojićemo značajan dio sredstva za subvencionisanje prevoza učenika osnovaca i srednjoškkolaca, takođe je planirano i subvencionisanje boravka mališana koji pohađaju privatne dječije vrtiće i  igraonice-najavio je Perić.

On je podsjetio da je sadašnja cijena cjelodnevnog boravka djece u Dječijem vrtiću „Duško Radović“ na mjesečnom nivou 95 KM koja je prema njegovim riječima najpovoljnija u Srpskoj.

-Izdvajamo značajan dio materijalnih sredstava za pomoć porodicama. Posebno ćemo se baviti ulaganjem u kapitalne i infrastrukturne projekte a to je definisano programom kapitalnih ulaganja koji je izuzetno ambiciozan-dodao je Perić.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić istakao je da je programom dodjele sredstava neprofitnim organizacijama uvećan iznos za 30.000 KM Boračkoj organizaciji Ugljevika što je ukupno 190.000 KM za narednu godinu.

-Usvojeno je povećanje na poziciji podsticaja poljoprivredi i privredi za 100.000 KM u odnosu na prethodni period pa će za sljedeću godinu iznositi ukupno 600.000 KM-rekao je Lazić i dodao da je usvojen amandman kluba odbornika SNSD-a za dodjelu besplatnih udžbenika osnovcima.

Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Ugljevik Ruža Jović rekla je da su na današnjem skupštinskom zasijedanju usvojeni programi korištenja namjenskih sredstava po osnovu vodnih naknada, naknada za finansiranje zaštite od požara, poljoprivrede, mineralnih sirovina, rente, kao i programi raspodjele sredstava neprofitnim organizacijama za 2024 godinu.

-Usvojeni su i programi rada i finansijski planovi javnih ustanova opštine Ugljevik-Turističke organizacije, Centra za socijalni rad, Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Sportsko-rekreativnog centra bazeni „Rudar“ i Doma zdravlja-navela je Jovićeva.

ISTOK

CATEGORIES
Share This