Ugljevički mališani od porte do parka: Brzo došli do skrivenih vaskršnjih jaja

Ugljevički mališani od porte do parka: Brzo došli do skrivenih vaskršnjih jaja

Kreativno zabavni program “Potraga za vaskršnjim jajima” okupio je danas više od 100 ugljevičkih mališana u porti Hrama Svete Petke Paraskeve i gradskom parku.

Organizator programa je Škola sporta „Mali šampioni“ uz podšku Udruženja žena “Rudar” i brojnih sponzora a pokrovitelj manifestacije  je opština Ugljevik.

Mladen Stevanović, trener u Školi sporta “Mali šampioni” rekao je da su mališani u toku dvočasovnog programa u tematskim dekorisanom prostoru imali priliku da učestvuju u zanimljivim takmičarskim igrama.

Stevanović je istakao da nema nište ljepše od djece koja se vesele i zahvalio svima koji su pomogli ovu manifestaciju a posebno Parohiji Ugljevičkoj i opštini Ugljevik.

-Tim školice sporta, specijalno za ovu priliku osmislio je brojne igrarije a najinteresantnija je bila “Potraga za vaskršnjim jajima”-rekao je Stevanović.

Ugljevički načelnik Vasilije Perić zajedno je sa sveštenikom Aleksandrom Tešićem prisustvovao ovom kretivnom programu za najmlađe Ugljevičane.

Perić je izrazio zadovoljstvo jer je današnja radionica okupila veliki broj najmlađih sugrađana u igri i edukaciji posvećenoj najradosnijem hrišćanskom prazniku Vaskrsu.

-Svih proteklih godina ulagali smo u stvaranje uslova za najmlađe i zato se radujem kao roditelj, djed i načelnik Ugljevika da okupljamo djecu u radosti, veselju i da kroz ovakav sadržaj imaju srećno i bezbrižno djetinjstvo i da kroz sve ove edukacije budu dobri ljudi, a to je najvažnije od svega-poručio je Perić.

Zahvalivši organizatorima,  Perić je podsjetio da je Mladen Stevanović dobitnik brojnih priznanja kako u sportu a tako i u radu sa najmlađima i uputio mu neiznjernu zahvalnost za sve što čini za ugljevičke mališane.

Starješima ugljevičkog hrama Aleksandar Tešić ocijenio je odličnom saradnju Ckrvene opštine Ugljevik sa opštinom Ugljevik i naveo da zajedno organizuju razne aktivnosti sa ciljem da se unaprijedi duhovni, kulturni i prosvjetni život u podmajevičkom kraju.

-U danima svijetle sedmice, nakon Svete liturgije organizovana je radionica za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Nastavljamo sa proslavom vaskrsenja Hristovog, radujemo se od srca-rekao je Tešić.

CATEGORIES
Share This