Saradnja duga 30 godina: Isidora Graorac s načelnikom Opštine Modriča o više aktuelnih pitanja

Saradnja duga 30 godina: Isidora Graorac s načelnikom Opštine Modriča o više aktuelnih pitanja

Načelnik opštine Modriča, Jovica Radulović, primio je danas u radnu posjetu Isidoru Graorac, predsjednicu Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, i Vesnu Nikić, predstavnicu opštinske organizacije.

Razgovaralo se o saradnji lokalnih zajednica sa organizacijom koja se i nakon 30 godina bavi ovim izuzetno složenim humanitarnim pitanjem.

Isidora Graorac je rekla da je ovo jedna u nizu posjeta lokalnim zajednicama sa ciljem da se javnost podsjeti i upozna sa svim onim što ova organizacija radi, o aktivnostima u proteklom periodu, kao i planovima za naredni period.

Isidora Graorac i Vesna Nikić

Razgovarali smo i o zapošljavanju djece poginulih i nestalih boraca, obilježavanju značajnih datuma proisteklih iz prethodnog odbrambeno-otadžbinskog rata. Važno je da se djeca i potomci informišu o dešavanjima u proteklom ratu, da nam se takvo zlo više nikada ne ponovi. Opština Modriča je specifična, jer su se ovdje odigrale veoma značajne bitke. Naravno, dotakli smo se i pitanja pomoći u radu našoj opštinskoj organizaciji – istakla je Isidora Graorac.

Dodaje da Republika Srpska traga za još 1.646 lica.

Jovica Radulović na sastanku
FOTO: OPŠTINA MODRIČA

– Mi već duži period sarađujemo sa udruženjem, imamo korektnu saradnju, pružamo im pomoć u aktivnostima, a to će se, naravno, nastaviti i u budućem periodu. U Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu zaposleno je više službenika koji su iz kategorije porodica poginulih boraca i RVI – rekao je Jovan Mišić, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i opšte poslove.

A.E.

CATEGORIES
Share This