Radulović: Mnoge opštine u Srpskoj imaju ogromne dugove

Radulović: Mnoge opštine u Srpskoj imaju ogromne dugove

 

Poručio je ovo načelnik opštine Modriča i predsjednik Glavnog odbora SDS, Jovica Radulović, koji kaže da poslanici, načelnici opština i rukovodstvo SDS svakodevno ukazuje na mnogoborjne probleme u kojima se Srpska nalazi.

– Mnoge opštine u Srpskoj, ali i budžet Republike su u velikom problemu. Više od polovina opština je u stanju velikog duga i obaveza. Mi svakodnevno govorimo o tome na sjednicama Saveza opština i gradova – rekao je Radulović za N1.

Babalj o PDV “Neka SNSD objasni zanatlijama zašto prije hrane za porodicu, moraju da plate Zoranu Tegeltiji”
On kaže da je situacija do te mjere alarmantna da se pod hitno mora početi baviti sistemskim rješenjima.

Ukoliko se zakasni, Radulović se boji da će se doći u situaciju koja je bespovratna. On ističe da se Srpska i njene lokalne zajednice svakodnevno suočavaju sa odlaskom, ne samo visokoobrazovanih kadrova.

– Mi u lokalnim zajednicama više nismo u situaciji da pronađemo firme/radnike koje mogu obavljati osnovne poslove iz komunalija, građevinske poslove itd. Situacija jeste alarmantna. Ovo nije preuveličavanje – ističe Radulović.

On kaže da dokle god se bude bavilo nacionalnim temama i raspravljalo na tematskim sjednicama ko je šta rekao, i trivijalnim stvarima, narod će odlaziti.

– Sve veće su gužve pred stranim ambasadama. Ako ne dođe do brzog otrežnjenja na našoj političkoj sceni, situacija neće biti nimalo dobra – zaključio je Radulović.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This