Puls naroda u Doboju drugačiji je od glasanja

Puls naroda u Doboju drugačiji je od glasanja

Doboj “grad slučaj”, nazvan je nakon velike krađe izbora 2020. godine, a poslije toga je nastavio da ga potvrđuje nizom primjera. 16 odbornika u Skupštini grada je potrebno da se Doboj oslobodi ovog naziva, te dobije vlast koja će biti transparentna i raditi u službi građana, poručeno je u emisiji “Izazovi” BN TV.

Puls naroda u Doboju drugačiji je od rezultata glasanja i to se osjeća na svakom koraku, kaže Darko Pijunović iz Liste za pravdu i red. Ali, ucjene, zastrašivanje, krađa na izborima učine svoje. Srž problema leži, ističe on, u pravosuđu.

“Mi smo 2020. ustali, oborili izbore. Raspisano je preko 300 optužnica, međutim sud, a i tužilaštvo su te optužnice toliko smanjili i sveli na minimum. Sud donese presudu po kojoj je 400 ili 800 maraka kazna, a u Izbornom zakonu možete da nađete da su to kazne za zatvor od jedne do pet godina”, kaže Pijunović i dodaje:

“Hoću dobar izborni zakon, neću da moram da tamo glumim terminatora i da imam još 106 terminatora da idem na izbore”.

Izborna korupcija je izvor svake druge korupcije, pa se tako budžetska sredstva koriste na netransparentan i rastrošan način, što ukazuje na svu bahatost sadašnje vlasti, kaže opozicija. S druge strane, o razvoju grada i boljem životu građana se ne razmišlja.

“Doboj je grad koji za 20 godina nije uspio otvoriti ni čarapanu, to je sramota. Dugovi javnih preduzeća, neuplaćivanje poreza, u određenim javnim preduzećima radnici nisu dobili platu 13 mjeseci”, ističe Olivera Nedić, odbornik PDP-a u Skupštini grada, Doboj.

“Ja mislim da to više nije stvar nesposobnosti naših vlastodržaca nego je njihova namjera da u Doboju ne postoji mjesto gdje naši građani mogu da se zaposle, jer što siromašnijim naprave svoje građane to im je lakše da ih kupe tokom izbornih kampanja”, poručuje Stefan Gavrić, predsjednik GO SDS-a, Doboj.

Doboj je grad slučaj ne samo zbog izbornih prevara, ističe opozicija. Niz je dug – od poplava, preko rušenja stare zgrade gradske uprave, a da nova nije sagrađena. Doboj nema ni sportsku dvoranu, jedini je grad koji studentima ne dijeli stipendije, koji nema spomen obilježje palim borcima u centru grada. 16 odbornika u Skupštini grada je potrebno da Doboj prestane da bude grad slučaj da se napravi struktura vlasti koja će biti transparentna i koja će demografski obnoviti grad, poručeno je u emisiji “Izazovi” BN TV.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This