Pronađeno 172 kg marihuane, uhapšen muškarac iz Lopara

Pronađeno 172 kg marihuane, uhapšen muškarac iz Lopara

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina su u okviru republičke akcije kodnog naziva „Plantaža 23“ zaplijenili 172 kilograma indijske konoplje na području opštine Lopare.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić upoznao je danas novinare o aktivnostima policije u protekla dva dana koje su rezultirale otkrivanjem i pljenidbom znatne količine narkotika.

„Postupajući po akciji `Plantaža 23`, policijski službenici naše uprave došli su do operativnih podataka da se na području opštine Lopare NN lice bavi nelegalnim uzgojem i zasadom indijske konoplje koja se koristi za proizvodnju marihuane“, rekao je Terzić novinarima.

On je naveo da su operativnim radom prikupljeni podaci o ovom zasadu, koji je lociran, a o svemu je upoznato nadležno tužilaštvo.

„Nakon toga, primjenom planskih, operativno-taktičkih radnji, opservacija i zasjeda 16. avgusta, prilikom obilaska zasada zatečeno je i slobode lišeno lice čiji su inicijali S.A.“, rekao je Terzić i dodao da su policijski službenici istog dana, na osnovu naredbe suda, izvršili pretres terena koji je koristio osumnjičeni.

Prema njegovim riječima, tom prilikom pronađeno je 519 stabljika indijske konoplje, prosječne visine oko 96 centimetara, a ukupne težine 172 kilograma, 521 komad plastičnih saksija u kojima je bila zasađena indijska konoplja, cijevi, kao i pumpa za navodnjavanje.

„Izvršen je i pretres kuće i drugih objekata koje koristi osumnjičeni i tom prilikom pronađene dvije tablete ekstazi i gasni pištolj sa pripadajućim okvirom u kojem su se nalazila tri metka“, rekao je Terzić.

On je dodao da je protiv uhapšenog podnesen izvještaj o krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, te je predat u dalju nadležnost Okružnog tužilaštva Bijeljina.

Nakon ove informacije rukovodstvo Policijske uprave Bijeljina održalo je redovnu mjesečnu konferenciju za novinare o rezultatima rada za jul.

(Srna)   Foto: infoBijeljina

CATEGORIES
Share This