Priznanje bratske Srbije: Udruženje žena „Svjetlost“ iz Ugljevika najbolje na „Gastro festivalu“ u Ljuboviji

Priznanje bratske Srbije: Udruženje žena „Svjetlost“ iz Ugljevika najbolje na „Gastro festivalu“ u Ljuboviji

Udruženje žena „Svjetlost“ iz Ugljevika bile su najbolje u pripremanju pakarskih proizvoda na 15. „Gastro festivalu“ u opštini Ljubovija.

Ove vrijedne članice, ugljevičke humanitarke, učestvovale su na festivalu koji je ima takmičarski karakter u konkurenciji ekipa iz Srbije i Republike Srpske.

Ekipe su se nadmetale su u pripremi riblje čorbe, etno-trpeze, moderne kuhinje, pekarstva, poslastičarstva i karvinga, odnosno rezbarenja na voću i povrću.

Predsjednica „Svjetlosti“ Jelena Đurić Spasojević zahvalila je Turističkoj organizaciji Ljubovije na pozivu i izrazila zadovoljstvo jer su članice ovog udruženja mogle da na najbolji način promovišu podmajevički kraj i Republiku Srpsku.

-Sve što radimo, radimo s ljubavlju pa je onda sve i slađe i ljepše pa otuda i brojna priznanja za samo godinu dana našeg postojanja i rada-rekla je Spasojevićeva koja je napomenula da sa Turističkom organizacijom Ljubovije imaju odličan odnos i sjajno prijateljstvo.

-Potrudili smo se da svim učesnicima „Gastro festivala“ ponudimo jedinstveno iskustvo koje će dugo pamtiti, biti im motiv da ponovo dođu i nadam se da smo u tome uspjeli. Cilj festivala je i promocija autentične azbukovačke kuhinje koja ima šta da ponudi. Hvala svima koji su učestvovali na našoj manifestaciji, kao i brojnim posjetiocima – istakla je Jelena Topalović, direktorka Turističke organizacije opštine Ljubovija.

ISTOK

CATEGORIES
Share This