Polaganje vijenaca za stradale iz PU Bijeljina

Polaganje vijenaca za stradale iz PU Bijeljina

Na spomen obilježje ispred Policijske uprave Bijeljina položeni su vijenci za 53 pripadnika ove uprave koji su svoje živote dali u  Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Minutom ćutanja odata je počast pripadnicima Policijske uprave koji su ono najvrijednije, svoje živote ugradili u Republiku Srpsku.

Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave  Bijeljina ovom prilikom je istakao da je  upriličen I prijem za porodice poginulih pripadnika Ministarstva a da će lomljenje slavskoga kolača biti obavljeno uz blagoslov i prisustvo vladike Fotija.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine istakao je da je bitno odati počast za one koji su dali najveću zrtvu, kao pripadnici 4. odreda Specijalne policije, da bismo živjeli mirnim životom danas. On je dodao da je bitno da i danas čuvamo one koji i u sadašnje vrijeme čuvaju naš grad i Srpsku, podsjećajući na skorašnje ubistvo inspektora Policijske uprave Bijeljina.

“Naše današnje društvo sa visokim stepen kriminala I korupcije ima svoje  pomagače u svakoj institucij, to je surova istina našega društva. Da bi imali pravednije i uredjenije društvo nego što je sada, moramo se sjećati svih onih koji su svoje živote dali za Repubiku Srpsku I kažnjavati one koji čine krivična djela poput ubistva inspektora Markovića”, istakao je gradonačelnik Bijeljine.

U  susret obilježavanju krsne slave Policijske uprave Bijeljina, protekle sedmice je organizovana I akcija dobrovoljog darivanja krvi. 70 pripadnika PU Bijeljina odazvalo se ovoj akciji a u narednim danima PU Bijeljina planira da održi Dan otvorenih vrata za najmladje kako bi im približila policijsku profesiju.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This