Planirano 1,5 miliona KM: Grad Banjaluka dodjeljuje četiri vrste subvencija, možete se prijaviti do 6. juna

Planirano 1,5 miliona KM: Grad Banjaluka dodjeljuje četiri vrste subvencija, možete se prijaviti do 6. juna

Grad Banjaluka raspisao je javni poziv za za dodjelu subvencija poslovnim subjektima za 2024. godinu, za šta će iz budžeta biti izdvojeno oko 1,5 miliona KM.

Predviđena je dodjela četiri vrste subvencija i to za pokretanje samostalnih preduzetničkih djelatnosti (samozapošljavanje), za povećanje produktivnosti i podršku izvozu, za očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti i subvencija subjektima čiji je rad otežan usljed provođenja rekonstrukcije dijela Jevrejske ulice, kao i nefinansijska podrška korisnicima subvencija mentoring.

Kada je riječ o subvencijama za pokretanje samostalnih preduzetničkih djelatnosti (samozapošljavanje) cilj je pokretanje samostalne preduzetničke djelatnosti kao osnovnog zanimanja na teritoriji grada.

Subvencija za podršku izvozu i povećanje produktiviosti namijenjena je za nabavku osnovnih sredstava poslovnih subjekata koji djelatnost obavljaju u oblasti prerađivačke industrije – područje djelatnosti C, koji su izvozno orjentisan ili koji planiraju svoje proizvode da plasiraju u inostranstvo (prvi izvoz), a koji su registrovani na teritoriji grada.

Subvencija za očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti je namijenjena samostalnim preduzetnicima registrovanim na teritoriji grada, a čija preduzetnička djelatnost ima status starog zanata, umjetničkog zanata ili domaće radinosti. Uz novčanu podršku, Grad Banjaluka obezbijediće stručnu podršku korisnicima subvencija – mentoring, u okviru kojeg će sertifikovani mentori u direktnom radu sa poslovnim subjektima pripremiti plan razvoja poslovnih subjekata.

Javni poziv je otvoren do 6. juna.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This