Opština Istočna Ilidža učesnik regionalne konferencije “CORE Days 2023”

Opština Istočna Ilidža učesnik regionalne konferencije “CORE Days 2023”

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović predstavljao je ovu lokalnu zajednicu na dvodnevnoj regionalnoj konferenciji “CORE Days 2023” koja je održana u Kotoru.

Konferenciju  se organizuje u okviru projekta BFC SEE u kojem Opština Istočna Ilidža učestvuje po osnovu ugovora potpisanog u septembru 2023. godine. Događaj organizuje NALED, u okviru regionalne inicijative – Partnerstvo za konkurentni region (Core Partnership) uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Na konferenciji je učestvovalo preko 150 odabranih učesnika iz regiona Zapadnog Balkana i Evropske unije, koji su diskutovali o aktuelnim temama kao što su: unapređenje performansi građevinsko-investicionog sektora, zelene i društveno-odgovorne nabavke, podsticanje inovacija i novih zahtjeva i izazova koje donosi ESG regulativa, naveli su iz ove opštine.

Cilj konferencije je promocija dijaloga u oblasti održivog socio-ekonomskog razvoja u regionu, kako bi se podstaklo kreiranje i razmjena pametnih i praktičnih rješenja koja bi doprinijela ovom putu.

(Katera)

CATEGORIES
Share This