Okićeni kamioni na ulicama Banjaluke, Stanivuković zaigrao kolo (VIDEO)

Okićeni kamioni na ulicama Banjaluke, Stanivuković zaigrao kolo (VIDEO)

– Ulicama Banjaluke danas je, povodom Badnjeg dana i Dana Republike, prošlo 120 kamiona Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske okićenih badnjacima i srpskim zastavama.

Kolona kamiona, koji su sirenama pozdravljali brojne građane, kretala se od Centra za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova u Zalužanima do Hrama Hrista Spasitelja u centru Banjaluke, gdje je služena liturgija.

Veseloj atmosferi se pridružio i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

On je zaigrao kolo uz trubače, a kasnije je i provozao jedan od kamiona iz defilea.

Predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske Nikola Grbić rekao je da su ovim defileom poželjeli svim građanima sretan Badnji dan, Božić i Dana Republike, te čestitali Srpskoj 32 rođendan.

„Da nam Srpska živi dugo, dugo godina, da je volimo i čuvamo“, poručio je Grbić, prenosi Srna.

On je poželio da ovaj defile postane tradicija.

Kamioni su se okupili jutros u Centru za obuku u Zalužanima, odakle su krenuli ka centru grada zapadnim tranzitom do zgrade Vlade Srpske, gdje je formirana kolona po tri vozila u sve tri kolovozne trake.

Kolona kamiona se od Hrama Hrista Spasitelja kretati ulicom ispred „Pošta Srpske“ i stare autobuske stanice ka naselju Starčevica i istočnim tranzitom prema Prijedorskoj petlji, gdje je predviđen završetak defilea.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This