OBO Modriča obilježila krsnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan

OBO Modriča obilježila krsnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan

– Služenjem svete liturgije, parastosom, polaganjem cvijeća na spomenik borcima poginulim u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i lomljenjem slavskog kolača Opštinska boračka organizacija (OBO) Modriča obilježila je danas krsnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan.

Parastos kod Spomenika borcima za Republiku Srpsku služili su mjesni sveštenici, nakon čega su cvijeće položili predstavnici OBO i načelnik opštine Jovica Radulović sa saradnicima.
Uz čestitku Radulović je istakao da je obilježavanje krsne slave Boračke organizacije prilika da se sjetimo svih onih koji su utkali svoje živote u Republiku Srpsku, ali i njihovih porodica. “Na pragu smo 2024. godine i ono što mogu da kažem da smo izmirili sve obaveze prema boračkim kategorijama planirane opštinskim budžetom za tekuću godinu. Pokušaćemo u narednoj godini kod planiranja budžeta da izdvojimo još veća sredstva, dodao je načelnik opštine.
Predsjednik OBO Željko Terzić je rekao da trebamo da budemo srećni što uživamo u slobodi, da se neprekidno borimo da očuvamo i dodatno izgradimo dostignute vrijednosti.
Petar Despotović predsjednik Odbora porodica poginulih boraca istakao je da je lijepo što se sjećamo poginulih boraca, da nisu zaboravljeni i da opštinska uprava pridaje posebnu pažnju obilježavanju važnih datuma na kojima se sjećamo boraca koji su svoje živote dali za našu zemlju.
Slavski kolač u Svetosavskom domu Hrama Uspenja Presvete Bogorodice prelomili su predsjednik OBO Željko Terzić i načelnik Radulović.
Radio Modriča
CATEGORIES
Share This