Nastavljena 23. sjednica Skupštine Grada, pred odbornicima preostalih 17 tačka dnevnog reda

Nastavljena 23. sjednica Skupštine Grada, pred odbornicima preostalih 17 tačka dnevnog reda

Nastavljena je 23. sjednica Skupštine grada Banje Luke, koja je prvi dio zasjedanja okončala u četvrtak, 24. avgusta, a juče je prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

U prvom dijelu zasjedanja, odbornici su razmotrili i izglasala prvih 37 tačaka dnevnog reda, a na dnevnom redu današnje sedmice nalazi se preostalih 17 tačaka dnevnog reda.

Odbornici će danas, između ostalog, raspravljati o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o zamjeni nekretnina u svojini „Cinema tower“ d.o.o. Banja Luka za nekretninu u svojini Grada, o prijedlogu odluke o izmjeni dijela regulacionog plana za uređenje obala Vrbasa, kao i o godišnjem izvještaju i planu poslovanja za 2023. godinu nekoliko gradskih preduzeća.

Podsjećamo, u prvom dijelu zasjedanja Skupštine Grada odbornici su podržali prijedloge odluka o davanju poslovnih prostora u zakup pod posebnim uslovima,  nekoliko regulacionih planova,  prijedlog odluke o usvajanju procjene ugroženosti od elementarne nepogode i drugih nesreća i odluka koje se tiču upisne politike za školu u Adi.

Ipak, u prvom dijelu sjednice podršku nije dobio prijedlog odluke o subvencijama u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području grada, kao ni prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju profesionalne teritorijalno vatrogasno – spasilačke jedinice grada Banje Luke.

Odbornici nisu podržali ni izvještaj o radu zimske službe u 2022/2023 godinu, a odbijene su i tačke koje se odnose izvještaje o realizaciji Programa zajedničke komunalne potrošnje i Programa uređenja građevinskog zemljišta za 2022/2023 godinu.

Grad Banja Luka/ Srpskacafe

CATEGORIES
Share This