Načelnik opštine Bileća zahvalio „Delijama“ na sprovođenju humanitarnih akcija

Načelnik opštine Bileća zahvalio „Delijama“ na sprovođenju humanitarnih akcija

Navijači Crvene zvezde ,,Delije“ iz Bileće prikupili su novčana sredstva u visini od 500 KM za pomoć dvojici ratnih vojnih invalida VRS.

„Ovo je tradicionalna akcija koju organizujemo a prikupljena sredstva ove godine uručili smo dvojici ratnih vojnih invalida iz našeg grada koje će utrošiti za kupovinu prehrambenih namirnica. Novac smo prikupili putem dobrovoljnih priloga tokom naših redovnih druženja, kao i prikazivanjem filma ,,Vi idite, a ja neću“ koji govori o životu i stradanjima našeg naroda na Kosovu. Dio novca uvijek izdvajamo za Fondaciju ,,Delije“ koja se takođe bavi humanitarnim radom, a dio novca za pomoć ratnim vojnim invalidima, jer te ljude ne smijemo zaboraviti. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su podržali rad naše Fondacije i nadamo se uspješnoj saradnji i ubuduće“, istako je Luka Krnjević iz navijačke grupe ,,Delije“ Bileća.“

Treba istaći da ovo nije prva humanitarna akcija Delija, jer su i proteklih godina u skladu sa novčanim mogućnostima pomagali ratne vojne invalide VRS iz naše opštine.

„Zahvalni smo članovima Delija iz Bileće koji su se i ove godine sjetili naših ratnih veterana i pomogli dvojicu vojnih invalida. Ovi mladi ljudi na sreću ne zaboravljaju najhrabrije među nama koji su dali dijelove svoga tijela i ugradili ih u temelje Republike Srpske. Opštinska boračka organizacija redovno obilazi porodice poginulih boraca u saradnji sa Opštinom i Trećim pješadijskim Republika Srpska pukom, pomaže pojedincima koji se sude za navodne ratne zločine, oboljelim borcima i svima iz boračke populacije kojima je pomoć neophodna. Nismo zadovoljni zapošljavanjem djece i potomaka poginulih boraca, ali se nadamo da će i ovaj problem biti riješen.
U znak zahvalnosti, danas smo sa načelnikom Opštine Veselinom Vujovićem našim ,,Delijama“ organizovali svečani prijem, kako bi im se bar na ovaj način zahvalili za njihov trud i brigu o našim borcima“, istako je Željko Ivković predsjednik Opštinske boračke organizacije Bileća.

Iz ove navijačke grupe ističu da će sledeća akcija biti organizovana povodom vaskršnjih praznika, a tokom godine humanistima je dostupna i kutija u Kafe baru ,,Mašta“ gdje mogu ostaviti svoj dobrovoljni prilog.

ISTOK

CATEGORIES
Share This