Na licu mjesta, most kod Rogatice samo što se nije urušio

Na licu mjesta, most kod Rogatice samo što se nije urušio

Iako je zvanično zatvoren za teretni saobraćaj, i dalje teški kamioni prelaze preko oštećenog mosta kod Mesića i Rogatice, na putu Sokolac – Rogatica. Sama sreća je spasila vozače i putnike koji su godinama prelazili preko mosta , jer je toliko oštećen i u lošem stanju da je bilo samo pitanje vremena kad će se srušiti, da nije sada na kritičnom mjestu konstrukcija poduprta drvenim gredama i željeznim nosačima.

Željezna noseća konstrukcija mosta potpuno je pričala zbog rđe, lošeg održavanja i ruba vremena, a fotografije i snimci koje sam napravio na licu mjesta o tome najbolje svjedoče. Zbog popuštanja mosta došlo je do slijeganja puta, a biće veoma teško i zahtjevno izvršiti sanaciju i popravku, a to će vjerovatno zahtjevati i potpunu obustavu saobraćaja na duži period.

Nažalost i drugi mostovi na ovom putu imaju oštećenja, ali na sreću nisu velika i opasna, ne prijete da ugroze nosivost i sigurnost. Sve je posledica lošeg održavanja i zanemarivanja problema, a kad se vidi stanje može se reći da smo svi mi koji putujem često ovim, i drugim dionicama na istoku Srpske, imali dosta sreće.

U nastavku pogledajte video prilog sa lica mjesta…

 

Nebojša Vukanović

Почетна

CATEGORIES
Share This