Majevički lovci ugostili kolege iz Šekovića, Bijeljine i Obudovca

Majevički lovci ugostili kolege iz Šekovića, Bijeljine i Obudovca

Sekcije ‘Lopare’ i ‘Tobut’ Lovačkog udruženja „Majevica” su prethodne sedmice organizovale lov na predatore i druženje oko 200 lovaca iz matičnog udruženja i gostiju iz Obudovca, Šekovića i Bijeljine.

„Prošle nedelje druženje i lov u Brijestu su organizovale sekcije ‘Priboj’ i ‘Busija’, a danas su to nastavili naši članovi sekcija ‘Lopare’ i ‘Tobut’, koji su priredili lov na području Potoka i Labucke, a zatim druženje ovđe u Loparama“, rekao je Goran Tasovac, predsjednik Lovačkog udruženja “Majevica“ iz Lopara.

Podršku, svojim prisustvom, ovonedeljnom druženju lovaca na Majevici su pružili načelnik opštine Lopare Rado Savić, predsjednik Skupštine Milenko Ristić, delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Želimir Nešković, odbornici i drugi ugledni gosti.

„Učinićemo sve da, zajedno narod, opštinska uprava Lopare i svi mi kojima je stalo do našeg ognjišta, odbranimo Majevicu od rudnika litijuma, koji bi bez sumnje uništio njene prirodne ljepote, biljni i životinjski svijet i uticao na sam lov i lovni turizam po kome je poznata naša planina“, istakao je Rado Savić, načelnik opštine Lopare, u svom obraćanju lovcima.

Opština Lopare

CATEGORIES
Share This