Majevička rakija osvojila zlato na Medjunarodnom festivalu „Zlatni čokanj“

Majevička rakija osvojila zlato na Medjunarodnom festivalu „Zlatni čokanj“

Majevičani su osvojili brojne medalje svojim učešćem na Međunarodnom festivalu jakih alkoholnih pića i likera „Zlatni čokanj“.

Cvjetko Mitrović i Slobodan Spasojević su na Festivalu osvojili zlatne medalje, a Spasojević je takođe osvojio i srebrnu medalju.

U rukama sugradjana nije izostala ni bronza, tako da su učesnici festivala Zoran Aleksić i Aleksandar Dragutinović odlikovani bronzanim medaljama.

Lokalni proizvođači domaće, majevičke rakije osvojili su i diplome za kvalitet u kategoriji rakija od šljive, liker, i rakija od ostalog voća i šumskih plodova.

Predstavnici majevičke rakije, kako su izjavili, dobili su brojne pohvale za kvalitet svojih rakija, ali i savjete i upustva kako da poboljšaju kvalitet u proizvodnji domaće rakije.

„Izuzetno iskustvo, zaista smo jako zadovoljni čitavom organizacijom, kao i našim učešćem na manifestaciji. Potrudili smo se da na što bolji način predstavimo majevičku rakiju i veoma smo zadovoljni rezultatima. Uz ocjene i komentare od strane komisije, dobili smo i savjete i upustva kako da nedostatke naših uzoraka rakije pretvorimo u njihove prednosti“, izjavio je Aleksandar Dragutinović, učesnik takmičenja.

Na ovogodišnjem, petom po redu Festivalu našli su se domaći proizvođači prirodnih rakija iz cijelog regiona.

Festival „Zlatni Čokanj“ koji se održava u Zenici, svake godine okuplja sve veći broj učesnika i posjetilaca.

Cilj manifestacije je promovisanje voćne rakije koju proizvode mala porodična domaćinstva.

Opština Lopare

CATEGORIES
Share This