JEDNOGLASNA PODRŠKA RADU: Održana Skupštine Boračke organizacije Ugljevika

JEDNOGLASNA PODRŠKA RADU: Održana Skupštine Boračke organizacije Ugljevika

Na današnjoj redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Ugljevik iskazana je podrška radu te organizacije i jednoglasno podržan izještaj o radu za proteklu godinu.

Delegati su jednoglasno usvojili i prijedlog programa plana rada Boračke organizacije Ugljevik za 2024. godinu, kao i finansijski plan za ovu godinu.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je da su delegate jednoglasno donijeli zaključak kojim se podržavaju napori Sindikata Rudnika i termoelektrane “Ugljevik” u nastojanjima da se sprovede koncesija na nalazište uglja “Istok 2” koja je dodijeljena firmi “Komsar Enerdži”.

-U našem RiTE “Ugljevik” rade djeca poginulih boraca, ratni vojni invalidi i borci VRS kao i naša omladina. Imaju punu podršku Boračke oragnizacije Ugljevika u svim aktivnostima koje budu sprovodili od protesta pa do svih radnji kako bi se zaštitio Ugljevik od ekonomske propasti-rekao je Marinković.

On je dodao da je donesen i zaključak da Boračka organizacija Ugljevika demobilisanom borcu VRS Cvjetku Ćiriću finansijski pomogne izgradnju stambenog objekta.

-Cvjetko živi u Bogutovom Selu i kao maloljetan je pristupio VRS, a iskazao se i kao humanista, jer je bio donator bubrega jednoj osobi-naveo je Marinković.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Ugljevik Zoranom Lazićem prisustvovao je skupštini lokalne Boračke organizacije.

Perić se obratio delegatima iskazavši poštovanje onima koji su najviše dali za stvaranje Republike Srpske, njihovim porodicama, ratnim invalidima,  kao i svim demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske.

-Vrata lokalne samouprave su uvijek otvorena za ovu katagoriju društva koja je najzaslužnija za stvaranje Republike Srpske, tako je danas ali i vazda u našem Ugljeviku, a tako će biti sve dok budem na čelu opštine-poručio je Perić.

On je ocijenio odličnom saradnju lokalne vlasti i Boračke organizacije Ugljevika te dodao da se iz lokalne kase za ovu namjenu i rad Boračke organizacije na godišnjem nivou izdvaja 190.000 KM.

-Ponosni smo jer smo uspjeli stambeno zbrinuti sve boračke porodice ali i na sve što zajedno sa rukovodstvom Boračke organizacije činimo za ovu kategoriju društva kroz razne projekte-rekao je Perić.

Jednoglasno je podržan i izvještaj o radu “Bors-preporod” firme za zapošljavanje invalidnih lica za 2023. godinu kao i finansijski izvještaj o poslovanju ovog preduzeća za proteklu godinu čiji je osnivač Boračka organizacija Ugljevika.

CATEGORIES
Share This