Dramsko-recitatorska sekcija ugljevičkih učenika drugog razreda: Recitacija, drama, igra i pjesma

Dramsko-recitatorska sekcija ugljevičkih učenika drugog razreda: Recitacija, drama, igra i pjesma

Učenici drugog razreda Osnovne škole“Aleksa Šantić“iz Ugljevika za kraj školske godine pripremili su za roditelje recitaciju,dramu,igru i pjesmu.

U dramsku-recitatorsku sekciju uključeni su svi učenici iz odjeljenja.

Učiteljica Dubravka Mitrović rekla je da kroz iskustvo dramske igre učenici povezuju lična pitanja i doživljaj sa istorijskim događajima,običajima,jezikom,književnim stvaraocima i njihovim djelima.

-Učenici razvijaju sposobnost kreativnijeg izražavanja i usvajaju različita gledišta i stvaralačko iskustvo za cijeli život. Cilj sekcije je da učenici prije svega,usvoje faktor pravilnog i izražajnog govora.Različitim vježbama tempa i ritma nastoji se sjediniti pravilan i izražajan govor s ostalim faktorima recitatorskog izraza-rekla je Mitrovićeva.

Angažovanje u radu ove sekcije, navodi Mitrovićeva da donosi znanja stečena usvajanjem sadržaja koji zahtjevaju izučavanje,razumijevanje i pamćenje,te razvijanje kritičkog mišljenja i socijalnih vještina,sticanje vrlina,pozitivnih navika,odgovornog i kulturnog ponašanja, kao i sticanje sposobnosti javnog nastupa uspostavljanja odnosa sa publikom.

-Dramsko-recitatorska sekcija je mjesto na kojem,igrajući se,stvaramo nešto novo,recitujemo,glumimoi imitiramo.Stvaramo i oživljavamo različite likove,likove iz književnih djela,ljude iz naše tradicije,osobe koje susrećemo u svakodnevnom životu-rekla je Mitrovićeva.

Učiteljica je poželjela srećan raspust svim učenicima sa željom da se što više igraju,vesele i uživaju u svakom novom danu.

ISTOK

CATEGORIES
Share This