Doboj: Udruženjima nije dozvoljen ulazak na sjednicu

Doboj: Udruženjima nije dozvoljen ulazak na sjednicu

Prije pocetka sjednice Skupštine grada Doboja ispred zgrade u kojoj se sjednica održavala došlo je do tenzija i rasprave izmedju obezbjedjenja i udruzenja kojima nije dozvoljeno prisustvo sjednici.

U zgradu nije bio dozvoljen ulazak Veteranima odbrambeno-otadžbinskog rata i udruženjima „Budimo se ljudi“, „Čuvari Ozrena i regije“, te medijima iz FBiH. Kao razlog je navedeno to da u sali nema mjesta.

Ogorčeni borci su poručili da odbornike treba natjerati da skupstinu održavaju u rupi gdje nekad bila opština, te da je porušeno sv gdje su sjednice moglo da se održavaju.

„Novinare koji dolaze u Doboj od sada ću da pozdravljam sa „Dobrodošli u geto“. Nemoguće je izmjeriti koliko je Doboj grad slučaj. Doboj je  jedini grad u svijetu koji nema važeći Urbanisticki plan, nema zgradu Gradske uprave, sportsku dvoranu, a srušen je i Dom vojske. Doboj je i grad u kome su izbori ponovljeni 2020., kada je ukradeno preko 17.000 glasova, a 2022. je iz Doboja nedostajalo preko 60 vreća sa glasovima“, rekao je demobilisani borac Miroslav Borojević.

Sjednici skupštine prisustvovala je većina direktora ustanova iz Doboja, što ranije nije bio slučaj. Sala je bila skoro puna, sa nekoliko slobodnih stolica.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This