“Dan učeničkog stvaralaštva“ u ugljevičkoj osnovnoj školi: OPŠTINA NAGRADILA NAJBOLJE

“Dan učeničkog stvaralaštva“ u ugljevičkoj osnovnoj školi: OPŠTINA NAGRADILA NAJBOLJE

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika danas su  svečanim programom obilježili  „Dan učeničkog stvaralaštva“ na kojem su nagrađeni najbolji učenici.

Učenici devetih razreda, Katarina Pajić, Nemanja Tomić i Željana Todorović nagrađeni su „Vukovom diplomom“ za postignut odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u toku osnovnog obrazovanja.

Đakom generacije proglašen je Nemanja Tomić koji je istakao da se trud i rad uvijek isplate.

Tomić je poručio mlađim generacijama da rade ono što najviše vole.

-Uvijek da se u svemu unapređuju, a najvažnije je da budu što unikatniji-dodao je Tomić i najavio da će školovanje nastaviti u Tehičkoj školi “Mihajlo Pupin” u Bijeljini, smjer tehničar računarstva i programiranja.

Ugljevički načelnik Vasilije Perić uručio je đaku generacije i “vukovcima” novčane nagrade te im čestitao na uspjehu i istakao da su oni ponos grada, kraja i Republike Srpske.

-Znanje je najvažnije, vaše je da učite i radite kao i do sada a mi smo dužni da vas uvijek podržavamo i od svega srca nagradimo. Vi ste već ponos našeg grada, kraja i Republike Srpske. Očekujemo da kada steknete veća znanja postanete ponos svoga roda-poručio je Perić učenicima.

Perić je odao priznanje i njihovim roditeljima i nastavnicima ističući da su oni svijetao primjer kako se danas bori i za svoje đake i svoju djecu i porodice ali i za čitavu zajednicu.

Opština Ugljevik, podsjetio je Perić, tradicionalno nagrađuje najbolje učenike a za ovu namjenu iz lokalnog budžeta je izdvojeno 7.000 KM.

Nagrade najboljima učenicima, pobjednicima opštinskih, regionalnih i republičkih takmičenja nagrade su uručili direktor Osnovne škole “Aleksa Šantić” Vladimir Đokić, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić, zamjenik načelnika Vanja Zekić, načelnik opštinskog Odjeljenja društvenih djelatnosti Verica Petrović, načelnik Odjeljenja za finansije opštine Ugljevik Ruža Jović a predstavnik Rudnika i termoelektrane /RiTE/ “Ugljevik” Dragiša Vidaković uručio je nagrade đaku generacije i “vukovcima”.

Direktor škole Vladimir Đokić rekao je da je ponosan na učenike i nastavnike i njihove uspjehe tokom školske godine za koju kaže da je izuzetno uspješna.

-Ove godine ispraćamo 73 maturanta, kojima čestitam i želim im sreću u daljem školovanju-rekao je Đokić koji je naveo da je u prvi razred naredne školske godine u ovu školu upisano 60 prvačića.

CATEGORIES
Share This