Da li će Banjalučani konačno plaćati jeftinije karte za javni prevoz?

Da li će Banjalučani konačno plaćati jeftinije karte za javni prevoz?

– Studija javnog prevoza je završena i spremna da bude upućena u skupštinsku proceduru, istakao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Kako tvrdi, u pitanju je studija koja nakon decenija donosi sa sobom povoljniji i besplatan javni prevoz.

„Prvi put će se pred odbornicima naći prijedlog za smanjenje cijena pojedinačnih i mjesečnih karata što nije bio slučaj otkad postoji javni prevoz u Banjaluci. Pozvao sam sve odbornike na prezentaciju navedene studije prije zakazivanja same sjednice, međutim samo odbornici PDP-a i odborik Saša Lazić su se odazvali i pokazali zainteresovanost“, istakao je Stanivuković.

Takođe, naveo je da će i u narednoj sedmici pozvati odbornike kako bi ih upoznao sa pogodnostima koje donosi izrađena studija.

Kako smo ranije pisali, nedavno je održan i sastanak predstavnika Gradske uprave i prevoznika na kojem je razgovarano o novitetima koje gradska administracija planira da uvede kada je u pitanju funkcionisanje javnog prevoza.

Kako je tada kazao Stanivuković, sastanak je bio prilika da sa prevoznicima porazgovara o novom konceptu javnog prevoza.

„Veoma uspješan i konstruktivan radni sastanak o svim promjenama i novitetima koje uvodimo kada je u pitanju funkcionisanje javnog prevoza već od početka naredne godine“, istakao je tada Stanivuković.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This