Božović osudio iživljivanje nad imovinom grada Istočno Sarajevo

Božović osudio iživljivanje nad imovinom grada Istočno Sarajevo

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da osuđuje iživljavanje nad imovinom grada Istočno Sarajevo i dodao da očekuje da nadležni organi pronađu autore uvredljivih sadržaja kojima su išarane table dobrodošlice u Istočno Sarajevo.

– Kod nas je to u ovom slučaju tabla dobrodošlice, a u drugim krajevima BiH su ugroženi životi povratnika srpske nacionalnosti – rekao je Božović Srni.

On je naglasio da je podizanje tenzija u BiH, naročito nacionalnih, postalo pravilo posljednjih godina.

Božović je istakao da očekuje da nadležni organi pronađu počinioce ovog djela i po zakonu procesuiraju.

– To bi upravo trebao biti predmet šire rasprave o definisanju kazni koje bi bile najveće moguće za širenje mržnje na ovakav način – dodao je Božović.

On je podsjetio da su priču o tablama na ulazu u dva grada započeli iz Sarajeva postavljanjem tabli o opsadi, a nastavio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, u čemu ga Božović apsolutno podržava.

– Mi imamo najmanje dvije istine o svakom događaju u posljednjih 30 godina, ali je najbitnije da se sazna istina o žrtvi koju su platili sarajevski Srbi za stvaranje Republike Srpske i mir u BiH – poručio je Božović.

Tabla dobrodošlice sa natpisom „Dobro došli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo“, u opštini Istočna Ilidža išarana je danas uvredljivim sadržajem upućenim Srbima, između ostalog, i sa „Alahu ekber“.

Na tabli postavljenoj u Ravnogorskoj ulici je napisano i „Srbe na vrbe“, kao i „Mrš iz Bosne“.

Srna

CATEGORIES
Share This