Bileća: Obilježen Dan Bilećkog ratnika

Bileća: Obilježen Dan Bilećkog ratnika

„Naša je dužnost da se sjećamo besmrtnog stroja, čija su imena ispisana na spomen obilježju, kao i svih junaka koji su postradali u proteklim ratovima, i onih koji i dalje stradaju za svoj narod“, izjavio je načelnik opštine Bileća, Veselin Vujović prilikom obilježavanja veoma značajnog dana za Bilećane – Dana Bilećkog ratnika.

Dan Bilećkog ratnika obilježava se 1. oktobra, a to je datum kada su bilećki borci krenuli u odbranu svog naroda.
Obilježavanju je prisustvovao Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, koji je istakao da Boračka organizacija radi težak posao kako bi se unaprijedio položaj demobilisanih boraca, kojima se ne može nadoknaditi ono što su dali za stvaranje Republike Srpske.

„Ovaj dan obilježavamo kao zavjet, koji treba da bude urezan u naša bića i svijest, kako bi oni koji dolaze iza nas nastavili da pamte i slave svoje heroje i ratnike“, izjavio je između ostalog Željko Ivković, predsjednik Opštinske boračke organizacije Bileća.

Obilježavanje je počelo liturgijom u Hramu Svetog Save, nakon čega su položeni vijenci na spomenik poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Gosti i domaćini posjetili su i spomen sobu poginulih boraca.

(ISTOK)

CATEGORIES
Share This