Zlatni lav je u rukama Jorgosa Lantimosa: „Pur tings“ osvojio glavnu nagradu na festivalu u Veneciji (VIDEO)

Zlatni lav je u rukama Jorgosa Lantimosa: „Pur tings“ osvojio glavnu nagradu na festivalu u Veneciji (VIDEO)

„Pur tings“, gotička, seksom nabijena komedija u režiji Jorgosa Lantimosa u kojoj glumi Ema Stoun, osvojila je prestižnu nagradu Zlatni lav na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.

Drama Jorgosa Lantimosa, u kojoj glumi Ema Stoun kao žena koja je pronašla put u evropskom društvu nakon niza tragičnih događaja (i naučne intervencije), naišla je na oduševljene kritike u Veneciji, a filmski kritičar “Varajetija” ga je pozdravio kao „ukusnu priču o punoljetstvu koja je kao nijedna druga“. Nastup Eme Stoun nazvao je „nevjerovatnim“.

Zasnovan na istoimenom romanu Alasdera Greja, „Pur Tings“ je verzija priče o Frankenštajnu, a u glavnoj ulozi Stoun je žena koju je naučnik (Vilijam Defo) vratio u život koristeći dječji mozak.

Naivna Bela ponovo postaje punoljetna, proces koji postaje komplikovan kada pobjegne sa razvratnim advokatom (Mark Rafalo). Remi Jusef i Džerod Karmajkl takođe glume u filmu.

Najveće glumačke nagrade na festivalu u Veneciji otišle su u ruke dvije američke zvijezde – Kejli Spini, koja je glumila bivšu suprugu Elvisa Prislija u biografskom filmu „Prisila“, i Piteru Sarsgardu, koji je glumio u oštroj porodičnoj drami „Memori“.

Drugoplasirani Srebrni lav pripao je filmu „Zlo ne postoji“, zagonetnoj, ruralnoj drami koju je režirao Japanac Rjusuke Hamaguči, prenosi Nova.rs.

(Srpsakinfo)

CATEGORIES
Share This