U Višegradu snimljeni kadrovi filma „Nobelovac“

U Višegradu snimljeni kadrovi filma „Nobelovac“

Na Ćurpiji na Drini u Višegradu snimani su poslednji kadrovi serije „Nobelovac“ koja se radi  u produkciji RTS i „Tihomir Stanić prodakšen“.

Ulogu pisca, nobelovca Ive Andrića u seriji igra Tihomir Stanić u dobi od 1941. do 1961 godine, glumac Igor Jurinić od 1914 do 1920  godine . Režiju potpisuju Stanić i Boriša Simović.

„Snimanje smo počeli 7. septembra ove godine  u Muzeju Ive Andrića u Beogradu  da bi nastavili u Herceg Novom, Sarajevu i Zrenjaninu. Radnja serije se događa  u Višegradu pa zatim Krakovu, Zagrebu, Splitu, Beogradu i Stoiholmu svim značajnijim mjestima vezanim za život srpskog nobelovca“, kaže Tihomir Stanić.

On dodaje da bi prema planu emitovanje serije počelo iduće godine  i to u osam epizoda.

Glumačku ekipu čine glumci iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske

„U filmu ima 145 uloga u kojima se pojavljuje i Tito, Rodoljub Čolaković, Milovan Đilas pa pisci Branko Ćopić i Isidora Sekulić kao i Milica Babić Jovanović, „pojašnjava Stanić.

Na scenariju za film „Nobelovac“ radio je veliki broj poznavalaca Andrića i njegovog djela.

„Pisali su ga Ivan Milisavljević, Jelena Mijović, Tihomir Stanić zatim Aleksandar Novaković i Vladimir Roganović a u svemu toma veliku pomoć na je pružila dugogodišnji direktor Andirćeve zadužbine Žaneta Đukić Perišić, „ ističe Stanić .

Kadrovi su snimani po kišnom danu ali i to je bilo zanimljivo za produkciju u kojoj kažu da je sve išlo po planu.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This