Studentu banjalučke Akademije umjetnosti Zlatna mimoza za najbolji film

Studentu banjalučke Akademije umjetnosti Zlatna mimoza za najbolji film

 

U okviru Takmičarske selekcije studentskog filma, žiri je radio u sastavu Jovana Bojović, Đorđe Stanojlović i Hazim Begagić, koji je jednoglasno odlučio da je Stošićev film najbolji.

U obrazloženju žiri navodi da je “Guguto Memeto” bajkovita filmska priča, specifične estetike i višeslojne naracije, da film odlikuju uzbudljivi rediteljski postupci i zrela glumačka izvedba, te da ovaj diplomski rad koji je primarno namijenjen dječijoj publici, svojom neuobičajenom temom i atmosferom, na momente nadilazi okvire studentskog filma.

– Na nagrade gledam kao na nužno dobro za neke buduće filmove, i drago mi je da je krenulo iz Herceg Novog, jer me za njega vežu lijepe uspomene. Ovo je jedan od prvih festivala na kojem je film prikazan, tako da mi je drago da ova prva nagrada zaplovi upravo iz Boke – rekao je Stošić.

Film “Guguto Memeto” je sufinansiran sredstvima Audio-vizuelnog centra Republike Srpske.

– Čestitamo Branislavu i cijeloj ekipi filma na dosadašnjem uspjehu, te im želimo još mnogo nagrada u nastavku i bogat festivalski život – saopšteno je iz Audio-vizuelnog centra Republike Srpske.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This