Nakon njene smrti, 20 godina joj je slao ruže na grob

Nakon njene smrti, 20 godina joj je slao ruže na grob

Njegove posljednje riječi na samrtnoj postelji 1999. bile su: „Konačno ću ponovno vidjeti Merilin.

“ Brak Merilin Monro i Džoa Dimađija možda je bio kratkog vijeka, ali njihova snažna privrženost jedno drugom trajala je mnogo duže. Legendarna glumica udala se za zvijezdu Njujork Dženkisa u januaru 1954., da bi već u oktobru iste godine podnijela zahtjev za razvod godine nakon burnog i svadljivog devetomjesečnog braka.

Bio ljubomoran

Prema informacijama iz tog vremena, Dimađio nije dobro reagovao na snimanje svoje tadašnje supruge u sada već istorijskoj sceni iz  filma „Sedam godina vjernosti“ u kojoj Monro stoji iznad rešetke podzemne željeznice gdje joj bijela haljina odleti uvis.

„Dimađio mi je rekao… otkrivanje mojih nogu i bedara, čak i međunožja – to je bila posljednja kap“, rekla je Monro navodno nakon razvoda.

Njih su dvoje su jedno drugom ponovno ušli u živote 1961. nakon što se Monroove brak s Arturom Milerom raspao. Na temelju onoga što je objavljeno u to vrijeme, čini se da su dvoje sklopili čvrsto prijateljstvo s Dimađijom koji je djelovao kao zaštitnik problematične zvijezde u njenim posljednjim godinama. Navodno je Dimađio bio taj koji je osigurao njeno puštanje iz njujorške psihijatrijske klinike prije nego što ju je odveo u svoj dom na Floridi.

Iako su kružile glasine da je par ponovno zajedno, to nikada nije potvrđeno. Kada je Monro umrla od navodnog predoziranja 5. avgusta 1962., neutješni Dimađio preuzeo je njeno tijelo i isplanirao njenu sahranu.

Volio je do kraja

Oduvijek zaštitnik, Dimađio je rijetko  javno govorio o Monro kako bi njihov odnos ostao privatan. Takođe se nikada nije ponovno oženio i, prema izvještajima, njegove posljednje riječi na samrtnoj postelji 1999. bile su: „Konačno ću ponovno vidjeti Merilin.“

Takođe je nastavio tradiciju punu ljubavi u decenijama između njene i svoje smrti.

Dimađio je organizirao dostavu ruža u kriptu Merilin Monro u Los Anđelesu tri puta sedmično punih 20 godina nakon njene smrti.

„Otići ću u grob žaleći i kriveći sebe za ono što joj se dogodilo“, citiraju se riječi Dimadžija nakon njene smrti.

“Sinatra mi je kasnije rekao da me ‘Merilin svejedno voljela, do kraja’.”

(Avaz) Foto: 9gag/AP

CATEGORIES
Share This