“Na mjestu gdje je snimio posljednju filmsku scenu” U Novom Gradu postavljena klupa u čast glumca Zorana Radmilovića  

“Na mjestu gdje je snimio posljednju filmsku scenu” U Novom Gradu postavljena klupa u čast glumca Zorana Radmilovića  

Na izletištu Kula sinoć je otkrivena Zoranova klupa, na mjestu gdje je veliki pozorišni i filmski glumac Zoran Radmilović snimio posljednju filmsku scenu za vrijeme snimanja serije „Priče iz fabrike“.

Vrpcu na klupi sa načelnikom opštine Miroslavom Drljačom presjekli su glumci Branislav Lečić i Irfan Mensur koji su ostvarili uloge u seriji.

– Ovo su dani kad se u našem gradu održavaju manifestacije povodom Petrovdana, Dana opštine. Ovo veče posvećeno je Zoranu Radmiloviću i seriji snimljenoj u našem gradu – rekao je Drljača.

Lečić je zahvalio što je pozvan na ovakav događaj koji ga je podsjetio na jednu od njegovih prvih uloga.

– Na ovom mjestu, na klupi Radmilović je koji glumio doktora umro na mojim rukama. Samo nekoliko mjeseci nakon toga on je preminuo. Kad sam saznao da je to bio njegov zadnji kadar, osjećanja su bila pomiješana – rekao je on.

Mensur je rekao da se ovim gestom obilježio čovjek s kojim je sarađivao dok je bio na Akademiji.

– Ova klupa i tabla je nešto što se rijetko događa. U Beogradu ima nekoliko tabli i murala posvećenih glumcima – rekao je on.

Mensur kaže da u rodnom mjestu Radmilovića, Zaječaru pozorište nosi njegovo ime, održava se Festival Zorana Radmilovića tokom kojeg se svako veče najboljem glumcu dodjeljuje nagrada „Zoranov brk“ a na kraju festivala nagrada bista Zorana Radmilovića.

“Priče iz fabrike” serija od pet epizoda koju je režirao Vojislav Vojo Milašević bila je popularna u bivšoj Jugoslaviji, a poznata je i po uvodnoj pjesmi ”Osam stotina žena”, za koju je tekst napisao Duško Trifunović, dok je pjesmu otpjevala Jasna Gospić.

Serija je snimljena u produkciji Radio-televizije Sarajevo, a prvo prikazivanje bilo je 1986. godine.

U glavnim ulogama nastupili su Zoran Radmilović, Branislav Lečić, Mira Stupica, Mustafa Nadarević, Nada Đurevska, Irfan Mensur.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This