Legendarni reditelj gasi kameru: Piter Vir odučio da se zvanično povuče, Rasel Krou i Džoni Dep mu „došli glave“

Legendarni reditelj gasi kameru: Piter Vir odučio da se zvanično povuče, Rasel Krou i Džoni Dep mu „došli glave“

Slavni Piter Vir, reditelj koji je u prethodnih pedesetak godina stvorio neke od antologijskih filmova, odlučio je da se zvanično povuče iz režije.

Posljednji film “Bijeg iz divljine” objavio je 2010. godine, ali su se poštovaoci njegovog rada nadali da ipak nije završio sa režijom.

Konkretno, očekivali su da će možda konačno snimiti nastavak filma “Gospodar i vojskovođa”, za šta glavni glumac originala Rasel Krou otvoreno lobira.

Međutim, tvorac hitova “Trumanov šou” i “Društvo mrtvih pjesnika” se na jednom festivalu u Parizu obratio prisutnima i rekao da zauvijek gasi kameru.

 Ja sam u penziji. Zašto sam završio sa filmom? Zato što, jednostavno, nemam više energije – rekao je Vir kada su ga pitali zašto nije snimio film 14 godina.

Vir je šest puta bio nominovan za Oskara, u različitim kategorijama.

Itan Houk, jedan od glumaca u filmu “Društvo mrtvih pjesnika”, je 2022. rekao da pretpostavlja kako je reditelju dosta toga što sve veći budžeti filmova traže zvijezde sa velikim zahtjevima.

– Mislim da je Piter Vir izgubio interesovanje za filmove. Zaista je uživao u radu kada ga glumci nisu opterećivali. Rasel Krou i Džoni Dep su ga “slomili – izjavio je Houk i dodao:

– On danas spada u kategoriju rijetkih koji prave mejnstrim filmove koji su umjetnički. Za budžet jednog “Trumanovog šoua” ili “Gospodara i vojskovođe” treba vam Džim Keri ili Rasel Krou, a mislim da su Harison Ford i Žerar Depardje bili glumci po njegovom ukusu. Oni su bili prijatni prema rediteljima i nisu sebe smatrali važnim – zaključio je glumac, piše 24sedam.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This