Kostić: Smatram da su Srbi i Bošnjaci isti narod

Kostić: Smatram da su Srbi i Bošnjaci isti narod

Glumac u nastavku intervjua izjavio je da smatra da su Srbi i Bošnjaci isti narod, te da mu nije jasno zašto Srbin ne može da bude musliman po vjeroispovesti, a njegovi zaključci su mnoge razljutili.

-Kod nas je to prešlo sve granice. Smatram i te Bošnjake, za naš narod. Ranije smo svi govorili isti jezik, a sad imaš crnogorski, bošnjački. Ja to ne priznajem zato što možeš da govoriš Srpsko-hrvatski ili Hrvatsko-srpski. Isto Hrvati veliko pleme, ali bošnjački ne postoji. Moja generacija ništa nije kriva za te ratove i podjele. Lakše bi nam bilo da smo ujedinjeni. Nisam ni neki Jugosloven pretjerani, ali moraš biti dobar sa komšijama. Užasno poštujem ljude od vjere. Imam veliko poštovanje čak u MMA najviše volim te ruske borce to jest Dagistance, Čečene. Ustvari oni nisu ni Sloveni, oni su Avari ljudi, ali imaju tu svoju vjeru i ja veoma poštujem i mislim da bi nam bolje bilo da smo zajedno. Kako u cijelom svijetu može da bude Francuz musliman, Englez musliman, a Srbin musliman ne može – istakao je on.

Podsjetimo, glumac Vuk Kostić dao je intervju za ruski medij „Sputnjik“ u kojem je pričao o odnosu Srba i Hrvata, a njegova izjava je šokirala mnoge.
Naime, on je rekao kako bi stavio „Berlinski zid“ između svoje teritorije i Hrvatske kako se, prema njegovim riječima, nikada više ne bismo sreli.

-Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo, mislim da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo – rekao je Vuk Kostić i nastavio:

-Mi smo najviše krivi koji smo kao uvijek bili, hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi uvijek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu skloni se, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu. Mene to jako pogađa, ja se saosećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko vijekova, to je bio opšti haos – rekao je Vuk Kostić.

(N1)

CATEGORIES
Share This