Ko je Nemo koji je trijumfovao na Pjesmi Evrovizije

Ko je Nemo koji je trijumfovao na Pjesmi Evrovizije

Švajcarska je po treći put pobedila na „Pesmi Evrovizije“, a najzaslužniji za to je Nemo, talentovani reper, muzičar i pevač izuzetne energije i talenta. Ko je mladi Švajcarac koji zaludeo Evropu?

Tek u poslednjim trenucima posle sabiranja glasova žirija i publike, sinoć je na „Pesmi Evrovizije“ pobedio predstavnik Švajcarske sa 591. poenom, ispred hrvatskog predstavnika i favorita publike sa 547 poena.

Mladi Nemo Metler apsolutno je dominirao kada su u pitanju glasovi žirija, koji mu je ukupno dodelio 365 bodova. To se ispostavilo kao nedostižna prednost uprkos tome što je hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja osvojio više glasova publike.

Rođen 1999. godine, Nemo je švajcarski reper, pevač i multiinstrumentalista, koji svira violinu, klavir i bubnjeve.

Nemov prvi skromni proboj na muzičke liste desio se 2015. godine kada je objavio pesmu Clownfish. Dve godine kasnije, njegov singl Du probio se na čevrto mesto top-listi u Švajcarskoj. U drugoj sezoni TV šoua Maskirani pevač, završio je na petom mestu.

Sa, ispostaviće se pobedničkom, pesmom The Code, Nemo je 29. februara postao švajcarski predstavnik na „Pesmi Evrovizije“.

Nemo se izjašnjava nebinarna osoba, a pesma The Code namenjena je svim ljudima koji se, kao i on, osećaju drugačije i nosi poruku o pronalaženju sebe i svog identiteta.

„Ovo je za sve ljude koji se osećaju drugačije i koji će, kao i ja, razbiti kod i biti slobodni da budu svoji, stvaraju umetnost i bore se za mir, toleranciju i jednakost“, kaže mladi Švajcarac.

(RTS) Foto: Sky

CATEGORIES
Share This