Književno veče u Trebinju: Gordana Maletić predstavila zbirku eseja iz umjetnosti „Slikarevo oko“

Književno veče u Trebinju: Gordana Maletić predstavila zbirku eseja iz umjetnosti „Slikarevo oko“

U Narodnoj biblioteci u Trebinju sinoć je održano književno veče Gordane Maletić povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Maletićeva je novinarima rekla da je njen skroman doprinos obilježavanju ovog značajnog dana bio u vidu promocije najnovije zbirke eseja iz umjetnosti “Slikarevo oko”.

– Mislim da je značajno obilježavati ovakve dane, da nas podsjete koliko su nam kultura i obrazovanje važni – dodala je ona.

Maletićeva je podsjetila da je jesenas u Muzeju Hercegovine bila promocija edicije “Znamenite Srpkinje”, u okviru čega je izašla i knjiga o Isidori Sekulić, koju je ona napisala.

Gordana Maletić je rođena u Beogradu 1952. godine. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu na grupi za jugoslovensku i opštu književnost.

Piše za djecu od 1982. i objavila je više od 30 knjiga.

Maletićeva se bavi i prevođenjem, a priredila je više antologija proze i poezije za djecu.

Kao urednik u izdavačkim kućama “Knjigoteka” i “Evro-Đunti”, priredila je veliki broj knjiga za djecu i odrasle. S Miodragom Matickim uređuje časopis “Danica za mlade” Vukove zadužbine.

Organizatori književne večeri su Narodna biblioteka Trebinje i Srpsko udruženje “Ćirilica” Trebinje.

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. aprila od 1995. godine, kada je na Generalnoj konferenciji UNESCO, održanoj u Parizu, na taj način odata počast knjigama i autorima iz cijelog svijeta.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This