Gostovao hor iz Kotora: U Sarajevu održan tradicionalni Božićni koncert SPKD „Prosvjeta“

Gostovao hor iz Kotora: U Sarajevu održan tradicionalni Božićni koncert SPKD „Prosvjeta“

Srpsko prosvjetno kulturno društvo (SPKD) „Prosvjeta“ Sarajevo priredilo je sinoć u Narodnom pozorištu Sarajevo tradicionalni Božićni koncert.

Kao gosti su nastupili članovi Hora Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo” iz Kotora (Crna Gora).

Koncert su otvorili članovi KUD “Lola” iz Sarajeva duhovnim kompozicijama i folklornim igrama, dok su članovi Hora srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo” iz Kotora (Crna Gora) izveli duhovne i tradicionalne božićne pjesme.

Predsjednik SPKD “Prosvjeta”, Nedeljko Masleša, prethodno je naglasio da se koncertom pridružuju obilježavanju Božića, a nada se da će ovaj događaj upotpuniti i prazničnu atmosferu koja je u Sarajevu tradicionalna na isteku stare i početku nove kalendarske godine.

– Želimo da ovaj kulturni događaj, na svoj način, bude doprinos čuvanju i njegovanju tradicije međusobnog razumijevanja, uvažavanja i poštovanja, što je oduvijek krasilo način života na ovim prostorima – naglasio je Masleša.

Ovogodišnji 14. Božićni koncert održan je u godini kada se obilježava 40 godina od Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu, a doprinos je i obogaćenju oblasti kulture u Sarajevu.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This