ETF nagradio pobjednike takmičenja u izradi mobilnih aplikacija (FOTO)

ETF nagradio pobjednike takmičenja u izradi mobilnih aplikacija (FOTO)

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je upriličen prijem za učenike Srednje škole „28. juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva koji su na ovogodišnjem „M:tel ap“ takmičenju osvojili šesto mjesto.

Srednjoškolci su se takmičili u izradi mobilnih aplikacija, a tim Ana Stupar, Sergej Ristić i Luka Gligorić pod mentorstvom profesora Sarom Gluhović osmislio je aplikaciju „Moja loza,  želeći da pokažu važnost poznavanja korijena i rodbinskih veza.

Božidar Popović, dekan Elektrotehničkog fakulteta, naveo je da su pored srednjoškolaca iz Istočnog Sarajeva, nagrađeni i učenici iz Bijeljine, Doboja, Sokoca, Milića i Goražda, te da je ovaj fakultet pripremio prigodne poklone za sve timove.

– Želimo da nagradimo njihov trud, rad i rezultate jer znanjem, naporom i marljivošću doprinose razvoju svojih lokalnih zajednicama. Smatram da takve učenike treba cijeniti – rekao je on.

Popović je istakao da se nada da će neko od njih postati brucoš Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Profesor Sara Gluhović navela je da su nagrađeni učenici talentovani i motivisani, da su aplikaciju uradili sami, te da njeno mentorstvo u nekim trenucima nije bilo ni potrebno.

Prema njenim riječima, aplikacija trenutno nije dostupna.

– Vjerujem da će ova vrijedna ekipa uspjeti pustiti aplikaciju i na komercijalno tržište – rekla je ona.

Ana Stupar i Luka Gligorić zahvalili su se ETF-u na poklonu ističući da ovakvi gestovi puno znače mladim ljudim jer im pokazuju da neko cijeni njihov trud i rad.

Sergej Ristić je istakao da će njegov odabir za nastavak školovanja biti Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu.

Ove godine, m:tel-ovo takmičenje je održano onlajna u sedmom ciklusu takmičenja za najbolje aplikacije za mobilne uređaje u BiH stiglo je ukupno 19 aplikacija iz 15 srednjih škola i 13 gradova BiH.

Katera

CATEGORIES
Share This