Dramska grupa Gimnazije „Jovan Dučić“ premijerno izvodi pozorišni komad „Dobro došli, kićeni svatovi“

Dramska grupa Gimnazije „Jovan Dučić“ premijerno izvodi pozorišni komad „Dobro došli, kićeni svatovi“

Dramska grupa Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja, sutra će u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje premijerno izvesti pozorišni komad „Dobro došli, kićeni svatovi“.

Režiju predstave, čiji je cilj da svadbene običaje hercegovine sačuva od zaborava potpisuju Neda Gudelj, Jelena Mandrapa i Dijana Šinik.

Milan Andrić, jedan od glumaca u predstavi ističe da je prikazano dosta hercegovačkih običaja koje ranije nije znao.

„Ideja za ovu predstavu nastala je u saradnji sa školom ‘Prvi licej’ iz Kavale u Grčkoj, kako bismo im predstavili i pokazali naše hercegovačke običaje. Aktivno se pirpremamo od februara, imamo svkodnevne probe. Kostime su nam obezbijedili ANI ‘Jovan Dučić’ iz Trebinja i Guslarsko društvo ‘Vojvoda Luka Vukalović’ Trebinje, a za scenografiju su se pobrinule naše profesorice Neda Gudelj, Jelena Mandrapa i Dijana Šinik“, rekao je Andrić.

U predstavi glumi i Đorđe Brkić, kome je ovo, kako kaže, prva uloga u životu.

„Na početku predstave jedna porodica traži ženu za svog sina i oni, kako običaji nalažu, dolaze da prenoće kod domaćina i da traže ruku njegove kćerke. Nakon toga dolaze svatovi, priređuje se slavlje, a vjenčanje smo snimili u crkvi i to će biti prikazano u video formatu“, dodao je Brkić.

Andrić i Brkić su rekli da je dramska grupa Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje osnovana radi ove predstave, te da će, ukoliko predstava bude uspješna, nastaviti da rade na nekim novim projektima u budućnosti.

Predstava počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Trebinjelive

CATEGORIES
Share This