Božićna pjesma postala broj 1. na top listi 39 godina nakon objavljivanja

Božićna pjesma postala broj 1. na top listi 39 godina nakon objavljivanja

Pjesma „Last Christmas“ grupe “Vem” napokon je osvojila božićni broj jedan na britanskoj top ljestvici, 39 godina nakon što je numera prvi put objavljena.

“Last Christmas”, pjesma koju je Džordž Majkl napisao upravo s namjerom da osvoji božićni broj jedan 1984. godine, u tome nije uspjela jer je u isto vrijeme izdat singl “Do They Know It’s Christmas” od strane benda Aida. Gotovo četiri decenije kasnije, traka koja je u međuvremenu postala veseli božićni pop klasik, konačno je dočekala da bude okrunjena na službenoj britanskoj top ljestvici singlova.

– Džordž bi bio izvan sebe što smo nakon svih tih godina napokon stigli do božićnog broja jedan, što mu je i bila namjera kad je pisao pjesmu. Misija ispunjena – rekao je drugi čovjek Vema, Endrju.

Džordž Majkl umro je 25. decembra 2016. godine.

Broj slušanja za “Last Christmas” dostigao je 13.3 miliona u posljednjih sedam dana, što je najviše u istoriji kada je praznična nedjelja u pitanju. U nastojanju da dođe do broja jedan tako ponovo nije uspo Šejn Mekgovan i njegovi Poguesi s jednom od najpopularnijih božićnih pjesama modernog doba “Fairytale of New York”.

Iako su nakon Šejnove nedavne smrti fanovi pokrenuli kampanju da pjesma konačno dođe do broja jedan, to je bilo dovoljno samo za šesto mjesto.

Taj vanvremenski klasik, međutim, našao se na božićnoj ljestvici svaki put otkako je objavljen, samo ne na prvom mjestu, navodi b92.

B92

CATEGORIES
Share This