Bjelogrlić razočaran zbog loše saradnje “Na HRT od 1991. godine nije pušten nijedan srpski film ili serija”

Bjelogrlić razočaran zbog loše saradnje “Na HRT od 1991. godine nije pušten nijedan srpski film ili serija”

Proslavljeni srpski glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić rekao je u emisiji Hrvatske radio televizije, „Nedjeljom u 2“, da pomenuti javni servis od 1991. godine nije emitovao ni jedan srpski film ili srpsku seriju.

On je u emisiji Aleksandra Stankovića govorio o filmovima i serijama koje snima proteklih godina i koje postaju kino i TV hitovi, ali i konstatovao otpor hrvatskih televizija prema sadržaju koji dolazi iz Srbije.

– S filmom nemam problema u Hrvatskoj. Ali prisustvovao sam na mnogim regionalnim skupovima i govorio sam da ćemo 2020. godine biti jedno tržište. Imamo i veliki korpus zajedničke prošlosti, očekivao sam saradnju. Međutim, kod hrvatskih televizija kao da postoji neki bojkot prema stvarima koje dolaze iz Srbije. Žao mi je zbog toga. Nije mi jasno zašto je to tako, mogu nagađati – rekao Bjelogrlić.

Istakao je da su se njegovi filmovi prikazivali u Hrvatskoj, ali uvijek u nekim lošim terminima. Voditelj je zatim rekao kako je film “Toma” ipak dospio u udarnom terminu, na što je Bjelogrlić rekao da je tako dogovorio ugovorom.

“Nedjeljom u 2”, inače se prikazuje na Fejsbuk profilu emisije i na Jutjubu, a traje dvadesetak minuta. Stanković je u tom dijelu s gostima nešto opušteniji te im postavlja pitanja koja dolaze od gledalaca emisije, piše Glas Srpske.

CATEGORIES
Share This