„Bilo je katastrofa“ Kijanu Rivs otkrio koja su njegova dva najlošija filma

„Bilo je katastrofa“ Kijanu Rivs otkrio koja su njegova dva najlošija filma

Kanadski glumac Kijanu Rivs nedavno je za medije otkrio koja svoja dva filma smatra najlošijim.

Naime, iako je glumac najpoznatiji po svom radu u žanrovima kao što su akcijski trileri, povremeno je znao glumiti i u horor filmovima.

Tako je prema kritičarima u filmu “Constantine” imao jednu od svojih najboljih horror izvedbi, nadilazeći granice nadnaravnog filmskog žanra i dovodeći ulogu kultnog detektiva u novo svjetlo. Horor reditelja Fransisa Lorensa Rivsa je označio kao jednu od najznačajnijih filmskih zvijezda u to vrijeme.

Međutim, iako je Rivsova uloga u ovom filmu smatrana pravim kinematografskim čudom, postoje neki horror filmovi koje on smatra da su najlošije kvalitete.

Reeves je jednom objasnio da je bio prevaren u svojoj ulozi u horor filmu “The Watcher” iz 2000. Godine. Radnja filma govori o nekadašnjem agentu FBI kojeg uhodi serijski ubojica.

Rivs je jednom rekao:

– Scenarij mi nikad nije bio zanimljiv, ali moj je prijatelj krivotvorio moj potpis na ugovoru. Nisam mogao dokazati da jeste i nisam želio da me tuže, pa nisam imao drugog izbora nego snimiti film – priznao je Rivs.

Kasnije je progovorio o horor filmu “Knock Knock” iz 2015. godine jer su mediji primijetili da više ne glumi u sličnim filmovima.

– Bila je to katastrofa. Mrzim taj film. To je užasno – poručio je glumac.

Inače, Rivs najpoznatiji je po franšizama “John Wick” i “Matrix”, ali ostvario je uloge i u romantičnim filmovima kao što su “The Lake House”, “Sweet November”, “My Own Private Idaho” i “Destination Wedding”, prenosi Klix.

CATEGORIES
Share This