AKSEL FOLI PONOVO U AKCIJI Edi Marfi se vraća kultnoj ulozi nakon 30 godina

AKSEL FOLI PONOVO U AKCIJI Edi Marfi se vraća kultnoj ulozi nakon 30 godina

Trideset godina nakon trećeg i posljednjeg dijela Policajaca sa Beverli Hilsa, američki glumac Edi Marfi vraća se ulozi Aksela Folija.

Junak novog Netfliksovog filma Policajac sa Beverli Hilsa: Aksel F. vraća se na Beverli Hils, gdje saznaje da je njegova kćerka i advokat Džejn (Tejlor Pejdž) u opasnosti nakon što je otkrila korupciju u policijskoj stanici tokom istrage ubistva.

Marfi, kome su se pridružili originalni glumci, sudija Rajnhold i Džon Ešton, premijerno je prikazao film u četvrtak preko puta policijske stanice na Beverli Hilsu gdje se odvija veći dio radnje. Međutim, premijera, kojoj su prisustvovali glumac Martin Lorens, muzičar Lil Nas X i drugi, jako se razlikovala od prvog prikazivanja izvornog filma iz 1984.

Policajac sa Beverli Hilsa zaradio je preko 300 miliona dolara širom svijeta i postao kultni film 1980-ih. Druga dva filma snimljena su 1987. i 1994.

– To je veliki dio života ljudi, bio je hit i svima se dopao, ali bilo je više od toga. Nekako im je prirasao srcu – rekao je glumac Pol Rajzer, koji je još jednom igrao lik Džefrija Fridmana, prenosi B92.

CATEGORIES
Share This