Zašto Željka Cvijanović u Predsjedništvu BiH ćuti o Srebrenici?

Zašto Željka Cvijanović u Predsjedništvu BiH ćuti o Srebrenici?

Međutim, ni danas ona ne obavijesti javnost zašto vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH ni do ovog trenutka nije zatražila o rezoluciji o Srebrenici, koju je samovoljno, najgrubljom zloupotrebom službenog položaja i suprotno Ustavu BiH, pripremio Zlatko Lagumdžija, za koju se znalo već početkom aprila ove godine.

Pa da Cvijanovićeva stavi veto i na odluku o tome ostala dva člana Predsjedništva i da potom i Narodna skupština Republike Srpske izglasa veto, a onda sve to da Cvijanovićeva dostavi prije 2. maja u UN.

Denis Bećirović i Željko Komšić bi na toj sjednici, da ju je Željka zatražila, sigurno glasali za rezoluciju o Srebrenici, ali bi tada mogao da se stavi veto najprije od strane Cvijanovićeve, a zatim i od Narodne skupštine. A i ako bi njih dvojica bili uzdržani, to bi značilo da Predsjedništvo BiH nije glasalo za rezoluciju pa bi i to bilo dovoljno da Cvijanovićeva dostavi UN-u, te bi se i u tom slučaju vidjelo da Predsjedništvo BiH kao šef države koji je po Ustavu BiH isključivo nadležan za spoljnu politiku, nije glasalo za rezoluciju.

Bilo bi to gotovo od presudne važnosti za ovo pitanje u UN-u.

Zaista je u najmanju ruku čudno uporno ćutanje o svemu ovome od strane Željke Cvijanović.

Iako je najmanje što ona tim povodom mora učiniti to da barem saopšti javnosti razloge zbog kojih nije tražila održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na temu rezolucije o Srebrenici:

Autor: Doktor pravnih nauka Milan Blagojević

CATEGORIES
Share This